Zbog duga SPTV-a nema emitiranja Formule 1 iz Belgije


ZAGREB, 24. kolovoza 2013. – Zbog izuzetno visokog duga Sportske televizije prema Kreator grupi Kreator ne može podmiriti obvezu prema Formula One Management. Početkom 2011. godine Kreator grupa uspjela je osigurati prava na prijenose najprestižnijeg oktanskog sporta – Formule 1 u Hrvatskoj nakon odustajanja HTV-a zbog neisplativosti projekta. Kreator je utrke u 2011. i 2012. prenosio putem regionalnih televizija što je izmijenjeno 2013. kad je zaključio ugovor sa Sportskom televizijom putem koje se nastavio prijenos. U prijenosima su bili angažirani profesionalci poput najpoželjnijeg komentatorskog dvojca – Ivana Blažička i Nevena Novaka te Renate Sopek. U režiji Kreator grupe dosad je emitirano 48 Grand Prix vikenda Formule 1.

„Nažalost, do sad nam nije uplaćen vrlo visoki iznos koje nam je po ugovoru dužna Sportska televizija. Ovakav veliki iznos u ovo ekonomski teško vrijeme jednostavno ne možemo nadomjestiti iz drugih izvora. Sa stanjem je upoznat Formula One Management koji usprkos činjenici da smo u dvije i pol godine platili sve naše obaveze, ¼ rate za 2013. te podatku da vjerojatno plaćamo najvišu moguću cijenu na hrvatskome tržištu, nisu bili spremni na fleksibilnost. Nadalje, upoznali smo vodstvo FOM-a s izuzetno lošom situacijom hrvatskog gospodarstva u ovoj godini te našim gubicima na tečajnim razlikama zbog pogoršanja tečaja kune u odnosu na američki dolar, što zbog dinamike plaćanja nismo mogli anulirati. Tečajne razlike su u tri godine uzrokovale porast troškova emitiranja od gotovo 17%!“, rekao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

Tijekom gotovo tri godine Kreator je kroz prava Formule 1 ostvario brojne svjetske i domaće kontakte te suradnje.

„U ovome trenutku nastavak emitiranja ovisi isključivo o Sportskoj televiziji i njihovom podmirenju duga zbog kojeg je i nastao ovaj problem te se nadam da će ga sukladno njihovim najavama i podmiriti. Kreator je obavijestio sve partnere o situaciji te će u minimalno dvostrukom iznosu obeštetiti sve oglašivače i sponzore. Kreator i dalje u svom portfelju ima neke od najjačih sportskih prava poput MotoGP-a koji u zadnje vrijeme bilježi veliki porast gledanosti te Volvo Ocean race-a,Formule 3, DTM-a, Alpari World Cup-a, FIA GT serije, a od jeseni pratimo i domaća natjecanja i lige putem našeg kanala Kreator TV“ zaključio je Štetner.

A pazi sad kontre;

"Poštovani gledatelji SPTV-a,

Laž je da zbog SPTV-a nema prijenosa natjecanja Formule 1 u Hrvatskoj! Sportska je televizija u dobroj vjeri, iako prema ugovoru nismo bili dužni, organizirala, financirala i odradila prijenose sedam utrka F1 iz vlastitog studija i režije od 16./17.03.2013. (prva utrka sezone u Australiji) do 8./9.6.2013. (utrka u Kanadi). Apsolutno nitko u tom periodu nije imao pritužbi na kvalitetu prijenosa i studijske emisije. Za VN Velike Britanije (29./30.6.2013.) vlasnik prava „Kreator grupa“ seli studio i satelitske prijemnike u svoj studio u Jastrebarsko i tada počinju ogromne primjedbe na kvalitetu slike, zvuka, pa i same emisije (kašnjenje i slično). SPTV je, prvenstveno zbog gledatelja, imala strpljenja i čekala da vlasnik prava poboljša signal prema nama, kako bi gledatelji uživali u programu. To se nije dogodilo i 29. srpnja 2013. je SPTV službeno zatražila prekid ugovora, svjesni da ne postoji nitko tko bi od nas mogao tražiti da plaćamo za neisporučenu uslugu! Vlasnik prava nije se udostojio ni odgovoriti, nego sad svoju nesposobnost prebacuje na SPTV, iako je prava za emitiranje prodavao i drugima, a u marketinškom dijelu nije dozvoljavao da mu pomognemo u boljoj zaradi.
SPTV žali zbog nastale situacije, jer smo tu prvenstveno zbog gledatelja, čak smo nudili vlasniku prava i dogovor oko utrke u Belgiji, no na ovaj jednostran čin opoziva prijenosa od vlasnika prava, te na njegovo jednostrano priopćenje morat ćemo reagirati i kroz traženje zaštite ugovora koji smo potpisali.

Uprava SPTV"
Share this video :

Objavi komentar

Hvala sto ste komentirali nas blog posjetite nas opet

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. satelit-antena - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger