NAJAVLJEN ŠTRAJK U BBC


Novinari britanskog javnog servisa BBC najavili su za ponedjeljak18. februar štrajk zbog najavljenog otpuštanja radnika. Već za naredni petak zakazano je takozvano "usporavanje rada".

Nacionalna unija novinara - NUJ najavila je štrajk širomVelike Britanije ukoliko BBC ne odustane od prisilnog otpuštanja radnika.

Stotine novinara BBC-a stupit će u štrajk zbog mjera rezanja troškova usljed krize, koji su sastavni dio BBC-eve Delivering Quality First strategije.

Najavljeni štrajk mogao bi pogoditi izvještavanje sa sjednicaParlamenta Škotske i Skupštine Welsa koje su zakazane za 18. februar. Broj radnih mjesta prema strategiji trebao bi se smanjiti na BBC Scotland i BBC Radio 5 Live.

Generalni sekretar NUJ-a Michelle Stanistreet izjavila je da je prinudno otpuštanje nepotrebno te je oštro kritizirala menadžment BBC-a.

Glanogovrnica BBC-a je izjavila da na BBC-u razumiju koliko frustrirajuće i tešku situaciju može izazvati otpuštanje te istakla da je razočarana NUJ-ovom najavom štrajka. U međuvremenu je tokom ove sedmice planiran sastanak na BBC-u kako bi se riješio ovaj spor. "Nadam se da će preovladati zdrav razum i da ćemo dogovoriti rješenje koji bi moglo odgoditi štrajk", izjavila je glasnogovornica BBC-a.
Share this video :

Objavi komentar

Hvala sto ste komentirali nas blog posjetite nas opet

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. satelit-antena - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger